bouwen 2Link
Select Page

Dakwerker Mechelen

Wij bieden verschillende soorten dakwerken aan, van nieuwe daken tot renovatie, van hellende daken tot platte daken. Bij ons staat de klant centraal, wij helpen u graag verder met een gratis offerte.

Hoge kwaliteit

Klanten staan centraal

Eerlijke prijzen

Jarenlange ervaring

Wat we doen

Hellende daken, platte daken, dakisolatie, zowel volledig nieuw als renovatie en reiniging

Hellende daken

Hellend dak

Hellende daken hebben heel wat voordelen. Ze passen bij praktisch elke stijl, zorgen voor extra ruimte (dat je kan gebruiken als zolder, berging of extra kamer) en ze regelen de regenafvoer. Dankzij de mogelijkheden van vandaag, kan je met een minimale dakhelling een perfect waterdicht hellend dak maken.

Er bestaan verschillende soorten dakpannen die gebruikt kunnen worden. Uw keuze heeft een invloed op de plaatsingskosten, onderhoudskosten, levensduur en geluidswering. Wij helpen u graag verder om de juiste keuze te maken.

Platte daken

Plat dak

Ook platte daken hebben heel wat voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met schuine muren, ze zijn perfect voor de moderne bouwstijl en ze zijn makkelijk te plaatsten. Bovendien kan je extra buitenruimte creëren. Zo kan je bijvoorbeeld een terras aanmaken op jouw dak. Of je kan zonnepanelen plaatsen om zo duurzame energie op te wekken en jouw energiefactuur te doen dalen.

Er zijn verschillende soorten platte daken:

Koud dak: het isolatiemateriaal wordt onder of tussen de balken van de dragende structuur geplaatst. Nadelen zijn dat het timmerwerk niet beschermd is tegen temperatuurschommelingen waardoor er scheuren en barsten in de dakbedekking kunnen komen. Het vocht kan ook niet ontsnappen waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan.

Warm dak: het isolatiemateriaal wordt bovenop de balken van de dragende structuur geplaatst. Hierdoor is de dragende structuur optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf met minder risico tot scheuren en barsten tot gevolg. Nadeel: bij een renovatie moet er ook een nieuwe dakbedekking geplaatst worden.

Omgekeerd dak: hetzelfde principe als een warm dak, alleen wordt het isolatiemateriaal op de dakbedekking geplaatst. Dankzij een ballastlaag wordt het isolatiemateriaal beschermd tegen uv-stralen en temperatuurschommelingen. Bij een renovatie heft de dakbedekking niet vervangen te worden indien deze nog in goede staat is.

Ook hier moet je rekening houden met een aantal factoren die de prijs beïnvloeden. Welke dakbedekking ga je gebruiken en welk isolatiemateriaal? Ga je een warm, koud of omgekeerd plat dak plaatsten? Ook hier helpen we je graag verder om de juiste keuze te maken.

Dakisolatie

Dakwerken

Gaat er heel wat energie verloren in jouw huis? 30% verdwijnt via het dak. Een goede isolatie zorgt voor warmere winters en koelere zomers.

Bij een dakisolatie is een dampscherm noodzakelijk. Het houdt vochtige lucht buiten en zal vochtproblemen en schimmel voorkomen.

Er zijn weer verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij een dakisolatie: welk materiaal gebruik je, heb je een hellend of plat dak? Wij helpen je graag verder, vraag een gratis offerte aan!

Stuur ons een bericht

Contacteer ons. Stel ons uw vragen over jouw dakwerken of krijg een gratis offerte.

Bel ons

0032

Toestemming

9 + 11 =

Locatie

Mechelen

Openingsuren

M-V: 9u - 18u

Email

hello@dakwerkermechelen.be